FAQ - We zijn hier om te helpen!

Van hoeveel telefoons is mijn sieraad gemaakt?

Het scheelt natuurlijk per ontwerp, maar je hebt ongeveer acht telefoons nodig voor 1 gram zilver en 35 à 40 telefoons voor 1 gram goud. 

 

Wat gebeurt er met mijn telefoon(s) als ik deze opstuur?

De telefoon komt aan bij ICT Vanaf Morgen. Zij leiden jongeren op met een afstand tot de arbeidsmarkt, die ervoor zorgen dat de ingeleverde mobieltjes een tweede leven krijgen óf dat deze op een verantwoorde manier gerecycled worden. Eerst verwijderen zij alle data veilig van de telefoon. Dat doen zij volgens de Europese privacywetgeving. Vervolgens checken ze of ze de telefoon nog kunnen repareren. Is dit niet mogelijk? Dan wordt de telefoon op een verantwoorde manier gerecycled.


Wat gebeurt er als mijn telefoon gerecycled is?

Door het recyclen worden er waardevolle grondstoffen – zoals goud en zilver – uitgehaald die opnieuw gebruikt kunnen worden. Wist je dat er voor ongeveer €1,70 aan grondstoffen in je telefoon verstopt zit?

 

Wat gebeurt er met de rest van de grondstoffen uit de telefoon?

NoWa gebruikt alleen het goud en zilver uit de oude telefoons. Maar in totaal zitten er meer dan 30 grondstoffen in een telefoon. Na het recyclen worden de andere grondstoffen doorverkocht. Soms voor nieuwe telefoons, soms voor andere producten. De kwaliteit van grondstoffen die gerecycled zijn, is net zo goed als wanneer de grondstoffen uit de grond worden gehaald. Er is dus geen verschil in kwaliteit. 


Wat kan ik doen als mijn oude telefoon nog best wat geld waard is?

Als je nog een goed werkende telefoon hebt die niet zo oud is, kun je deze het best doorverkopen. Zo maak je er iemand anders blij mee en verdien je er wat aan. Bij de KettingreACTIE richten wij ons op oude en kapotte telefoons die niet zoveel meer waard zijn. Natuurlijk mag je ook telefoons opsturen die nog wel wat waard zijn. Met het geld dat daarmee wordt verdiend, ondersteun je ICT Vanaf Morgen. Zo kunnen zij nog meer jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen!

 

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

We streven ernaar alle bestellingen binnen twee werkdagen op te sturen. 

Als jouw item buiten Nederland wordt verzonden, duurt het wat langer. De levering binnen de EU duurt gemiddeld 4 werkdagen. Buiten de EU hangt de tijd tussen het verzenden van het product en de aankomst van het product af van je bestemming. We houden je op de hoogte! We sturen je een e-mail zodra jouw item klaar is voor verzending en we sturen je een track en trace code, zodat je jouw bestelling in de gaten kunt houden.

 

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland

Voor verzending binnen Nederland is het gratis als de bestelling boven de €50,- is. Als de bestelling minder dan €50,- is, dan worden er €3,95 in rekening gebracht. Dat is een deel van de verzendkosten. De rest betalen wij.

EU

Voor verzending binnen de EU worden verzendkosten van €15,00 in rekening gebracht.

Wereldwijd

Het is mogelijk om onze sieraden te bestellen als je buiten de EU woont. Voor verzending buiten de EU worden verzendkosten van €17,30 in rekening gebracht.

 

Kan ik mijn pakketje volgen?

Binnen Nederland werken we samen met PostNL. Je ontvangt via ons een track en trace code. Bestellingen binnen de EU ontvangen ook een track en trace code zodra het pakket is verzonden, van de derde partij die jouw items verzendt. Zo kun je jouw bestelling altijd volgen.

 

Wat is het retourbeleid?

Voldeed ons product niet aan je verwachtingen? Geen zorgen, je kunt het item binnen 14 dagen na levering ruilen of retourneren. Als je een item wilt retourneren of ruilen, kun je contact met ons opnemen via info@thisisnowa.com. Laat ons weten waarom je je artikel wilt retourneren. Is het item te groot, te klein, of voldoet het item niet aan je verwachtingen? Hoe meer details je ons kunt geven, hoe beter we jouw feedback kunnen gebruiken om onze producten te verbeteren. En misschien kunnen we je helpen om het sieraad te vinden dat wél bij je past.

Houd er rekening mee dat retourzendingen zonder retourmail niet in behandeling kunnen worden genomen. Het item dat je wilt retourneren, moet in perfecte staat op ons kantoor aankomen, zodat wij je verzoek kunnen verwerken. NoWa is niet verantwoordelijk voor gebreken aan het artikel voorafgaand aan ontvangst van het pakket. Je kunt jouw artikel(en) retourneren door gebruik te maken van dit retourformulier: https://nowa-7cqjji.returnless.com/nl. De verzendkosten van het retourneren zijn voor eigen rekening. 

 

Wat als mijn product kapot gaat?

NoWa garandeert kwaliteit. Als jouw item binnen zes maanden na aankoop stuk gaat, kun je het sieraad naar ons terugsturen. Wij repareren het dan kosteloos voor je. Laat ons eerst even weten dat je je artikel terugstuurt via e-mail: info@thisisnowa.com en vermeld wat er kapot is. Als je een foto kunt toevoegen om te laten zien wat er kapot is, zou dat geweldig zijn!

Na een melding via e-mail repareren we het item gratis. Binnen 2 weken laten we je weten wanneer je je artikel in nieuwe staat kunt verwachten. Is jouw item na zes maanden kapot gegaan, dan kun je gebruik maken van onze reparatieservice. Voor een mooie prijs repareren we je item en sturen het zo goed als nieuw terug. De prijs van onze reparatieservice is afhankelijk van de schade.

Neem contact met ons op via e-mail door ons te laten weten wat er kapot is en voeg een foto van je kapotte item toe. Wij komen dan binnen twee weken bij je terug met de prijs van de reparatie.

 

Mijn knoopje is los gegaan, wat nu? 

Onze armbandjes worden met de hand geknoopt door Atelier Revive door vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Soms kan het helaas wel gebeuren dat een knoopje los laat.

Zie hier de video over hoe je zelf een knoopje kunt maken, mocht deze los zijn gegaan:

https://youtu.be/Lvhf4F_CvMc

 

Mocht je het formaat van je armbandje willen veranderen dan zie je hier de video van Atelier Revive over hoe je de armbandjes kleiner en groter kunt maken:

https://www.youtube.com/watch?v=Bc69fv8Pths