Workshops & Collabs

Onze grondstoffen raken op. Een gouden idee om meer te gaan recyclen toch?

Daarom hebben we verschillende inzamelingscampagnes en workshops bedacht voor scholen, voor bedrijven en voor winkels.

Join our recycle movement!

De Goudzoekersworkshop

In deze workshop nemen we de deelnemers mee in een zoektocht naar goud in oude telefoons en laten we de waarde van afval zien. We doen deze workshop voor zowel bedrijven als scholen (bekijk hier het item dat het Jeugdjournaal over ons maakte). Leuk voor alle leeftijden!

De mobiele telefoon is een icoon, bijna iedereen heeft er een obsessie mee. Dat blijkt wel uit dit feitje: gemiddeld checken we onze telefoon maar liefst 221 keer per dag. We zijn er zoveel mee bezig en toch weten weinig mensen dat er waardevolle grondstoffen in hun telefoon zitten, zoals goud en zilver. Daarom liggen er alleen al in Nederland miljoenen telefoons te verstoffen in lades. 

Zonde vinden wij bij NoWa. Waarom zouden we nog langer grondstoffen uit de grond halen, als er tegenwoordig meer boven de grond (in e-waste) dan onder de grond zit?

Zulke interessante weetjes en indrukwekkende statistieken hebben we verwerkt in een interactieve quiz tijdens de workshop. Vervolgens gaan we als echte urban miners aan de slag om oude telefoontjes uit elkaar halen op zoek naar goud! Wij faciliteren dit met speciale gereedschap setjes en begeleiding. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de telefoons die uit elkaar gehaald zijn tijdens de workshop na afloop verantwoord gerecycled worden.

Door deze praktische benadering kijken de deelnemers na afloop op een andere manier naar hun telefoon en weten ze veel meer over de waarde van afval en de toekomst van recycling. Ook geven we concrete tips mee wat te doen met hun oude mobieltjes.

Lijkt jou dit leuk en interessant? Mail naar josette@thisisnowa.com.

NoWa in jouw winkel!

Met onze circulaire en stijlvolle sieraden laten we de waarde van afval zien, het belang van recyclen en de potentie van hergebruik op een positieve en tastbare manier. Daarnaast willen we mensen stimuleren om hun oude telefoons in te leveren en daar kan jouw winkel een mooie rol in spelen!

Hoe leuk als je jouw klanten blij kan maken met een mooi en eerlijk sieraad én ze aan kan zetten tot actie? Hoe bijzonder als jouw winkel op een kleinschalige manier kan bijdragen aan minder E-waste door een charmant inzamelpunt te creëren en zo het inzamelen van oude telefoons een positief karakter kan geven?

Mocht je meer informatie willen, stuur dan een mailtje naar carolien@thisisnowa.com. 

 

Inzamelingscampagnes bij bedrijven

Werk je bij een bedrijf en willen jullie duurzaamheid tastbaar maken op de werkvloer en medewerkers actief betrekken? Kijk dan hier