De KettingreACTIE: de leukste inzamelingsactie voor oude telefoons

De KettingreACTIE: de leukste inzamelingsactie voor oude telefoons

De KettingreACTIE: de leukste inzamelingsactie voor oude telefoons

Elk jaar gooien we voor 27 miljoen euro aan goud in de prullenbak. Tja, het zal je misschien verbazen, maar in alle elektronica die we bij het restafval weggooien zitten nog hele waardevolle grondstoffen zoals goud. En dan hebben we al die oude telefoons die ergens achterin een lade liggen te verstoffen nog niet eens meegeteld. Zonde, vinden wij bij Nowa. Daarom hebben we KettingreACTIE bedacht: een inzamelingsactie die recyclen leuk maakt.


Op een missie

Alleen al in Nederland liggen miljoenen oude telefoons te verstoffen in lades. Nowa is op een missie om al deze oude telefoons in te zamelen en er iets moois mee te maken. Omdat onze grondstoffen opraken wordt het steeds belangrijker dat we meer recyclen. Alleen dan kunnen we waardevolle grondstoffen – zoals goud en zilver verstopt in je oude telefoon – opnieuw gebruiken. Daarom starten we de KettingreACTIE: een inzamelingsactie van oude telefoons waarin jij de belangrijkste schakel bent.


Hoe werkt de KettingreACTIE?

Als je bij Nowa een armbandje of ketting hebt besteld, kun je daarna gratis je oude telefoon(s) opsturen in de bijgeleverde envelop met antwoordnummer. Ook ontvang je twee ‘jij bent goud waard’-doorgeefkaartjes om anderen te inspireren hetzelfde te doen en de kettingreactie op gang te houden. In ruil voor het inleveren van je oude telefoon(s) krijg je 15% korting bij Nowa en een mail met nog veel meer kortingen en leuke aanbiedingen. 


Wat gebeurt er met mijn oude telefoon?

Heb je jouw oude telefoon in de meegeleverde envelop opgestuurd? Dan komt deze terecht bij ICT Vanaf Morgen. Zij leiden jongeren op met een afstand tot de arbeidsmarkt, die ervoor zorgen dat de ingeleverde mobieltjes een tweede leven krijgen óf dat deze op een verantwoorde manier gerecycled worden. Eerst wordt alle data veilig van de telefoon verwijderd. Dat doen zij volgens de Europese privacywetgeving. Vervolgens checken ze of ze de telefoon nog kunnen repareren. Is dit niet mogelijk? Dan wordt de telefoon op een verantwoorde manier gerecycled.


CO2-uitstoot verminderen

Door deze inzamelingsactie kunnen de grondstoffen hergebruikt worden en hoeven we de aarde niet onnodig te belasten met het winnen van nieuwe grondstoffen. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen dus behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt CO2-uitstoot vermeden.


Meedoen? Start jouw kettingreactie via https://thisisnowa.com/
Vorige Artikel Volgende Artikel