De Week van de Circulaire Economie: Circulaire sieraden

De Week van de Circulaire Economie: Circulaire sieraden

De cirkel weer rond maken, dat is wat we met de circulaire sieraden van Nowa willen bereiken. Nowa staat voor No Waste. Door het goud en zilver uit telefoons her te gebruiken bestaan deze oude apparaten niet langer uit afval, maar uit waarde. Deze week is het De Week van de Circulaire Economie. Een mooi moment om eens wat dieper in te zoomen op circulariteit.


Circulariteit voor mobiele telefoons

​​Josette, founder van Nowa, werkte in 2015 voor Closing the Loop. Met de focus op circulariteit voor mobiele telefoons, probeerde ze van de mobiele telefoon een afvalvrij product te maken.⁠ In die tijd kwam Josette samen met haar vriendin Joyce op het idee om sieraden te maken van de afgedankte telefoons die worden ingezameld door Closing the Loop. Circulaire sieraden, gemaakt van het goud en zilver uit oude telefoons. Nowa was geboren.


Waarom is circulariteit belangrijk?

Circulariteit gaat ervan uit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later: na gebruik kunnen producten uit elkaar gehaald of gerecycled worden en de materialen opnieuw worden gebruikt. Circulariteit gaat dus uit van een wereld zonder afval. En dat is nodig, want de huidige wegwerp-cultuur heeft een enorme impact op onze planeet. Circulariteit gaat de uitputting van grondstoffen tegen en beperkt tegelijkertijd de negatieve gevolgen voor de planeet. Win-win dus. Moet je nagaan wat het zou doen met de wereld als elke ondernemer een circulaire economie zou nastreven!


De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is de jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022 zetten ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Goede voorbeelden krijgen een podium en pioniers ontmoeten elkaar. Succesfactoren en uitdagingen om circulair te ondernemen worden besproken en starters krijgen tips om zelf aan de slag te gaan. 


Check voor meer info de website: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/ 

Vorige Artikel Volgende Artikel