Hoera! NoWa bestaat 3 jaar

Hoera! NoWa bestaat 3 jaar

Wauw, vandaag - 14 februari 2022 - is het alweer drie jaar geleden dat we met NoWa zijn gestart. Deze speciale dag voelt voor ons veel korter geleden. In de tussentijd hebben we al heel wat oude telefoons van de afvalberg gered en heel veel mensen blij mogen maken met een circulair sieraad van gerecycled zilver en/of goud. Maar weet jij eigenlijk al waarom we 14 februari 2019 zijn gestart met NoWa? Een kleine recap.


Het begon allemaal…

Josette werkte in 2015 voor Closing the Loop. Met de focus op circulariteit voor mobiele telefoons probeerde ze van de mobiele telefoon een afvalvrij product te maken. Ze wil het concept van Closing The Loop met meer mensen delen, maar hoe? Een sieradenlijn blijkt het winnende idee. Josette: “Sieraden zijn het perfecte middel om aan te tonen dat er nog waarde zit in ‘afval’ en afgedankte telefoons.” Een kleine twee jaar later zijn een samenwerking met Closing The Loop én NoWa (kort voor No Waste), haar eigen sieradenlijn, geboren. 


Van telefoon tot sieraad

Josette koopt het gerecyclede zilver en goud in bij de Closing The Loop-fabriek. Josette: “Het goud en zilver dat wij voor onze sieraden gebruiken, komt uit de Afrikaanse landen Ghana, Zambia, Kameroen, Uganda en Rwanda. Daar zorgt Closing The Loop ervoor dat de telefoons in het Westen worden gerecycled. Het goud en zilver dat na dit duurzame proces overblijft kopen we van het bedrijf op.” Verschillende ontwerpers gaan vervolgens met het goud en zilver aan de slag - en maken er prachtige sieraden van. 


Wie jarig is trakteert

Ja ja, wie jarig is trakteert! Daarom krijg je deze week 10% korting op onze hele collectie. Gebruik de code HAPPYBIRTHDAY tijdens het afrekenen en de korting wordt automatisch toegepast. Ga naar thisisnowa.com om te profiteren van 10% korting. Happy circular shopping!

Vorige Artikel Volgende Artikel