Eerlijke sieraden van NoWa

Eerlijke sieraden van NoWa

Wat zijn de voordelen van eerlijke sieraden?

Je vraagt je misschien af waarom jij eerlijke sieraden zou moeten aanschaffen. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het dragen van eerlijke sieraden. Wij noemen er een paar voor je:

  • Mensenrechten: Eerlijke sieraden zijn gemaakt onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en zonder kinderarbeid of uitbuiting. Dit betekent dat de mensen die de sieraden maken een eerlijk loon ontvangen en dat ze recht hebben op vakantie, ziekteverlof en andere arbeidsvoorwaarden.
  • Milieu: Eerlijke sieraden worden vaak gemaakt met duurzame materialen en met aandacht voor het milieu. Ze worden bijvoorbeeld gemaakt met gerecycled goud of zilver, of met biologisch katoen voor de sluiting van armbanden. Wist jij dat de sieraden van NoWa worden gemaakt van goud en zilver uit oude telefoons? 
  • Kwaliteit: Eerlijke sieraden worden vaak met veel aandacht voor detail en kwaliteit gemaakt. De makers zijn trots op hun werk en weten dat ze een eerlijk loon ontvangen.
  • Persoonlijk: Door het kopen van eerlijke sieraden, kun je ervoor zorgen dat je sieraden uniek en persoonlijk zijn. Ze worden vaak handgemaakt door vakmensen en hebben daardoor een verhaal en betekenis die verder gaat dan alleen maar het uiterlijk.

Wat zijn de kosten van eerlijke sieraden?  

Eerlijke sieraden kunnen iets duurder zijn dan sieraden die gemaakt zijn onder minder goede arbeidsomstandigheden of met minder duurzame materialen. Dit komt omdat er meer kosten zijn verbonden aan het produceren van eerlijke sieraden, zoals het betalen van een eerlijk loon aan de makers en het gebruiken van duurzame materialen.

Aan de andere kant kunnen eerlijke sieraden ook goedkoper zijn dan sommige andere, luxere sieraden, omdat ze niet bedoeld zijn om als statussymbool te dienen. Ze zijn gemaakt om te dragen en te genieten, en niet om te laten zien hoeveel geld iemand heeft. Net als de productie van het product is ook de prijs eerlijk. 

Als je op zoek bent naar eerlijke sieraden, is het belangrijk om te onthouden dat de prijs niet alles is. Het is ook belangrijk om te kijken naar de arbeidsomstandigheden waaronder de sieraden gemaakt zijn en naar het milieu die door het kopen van de sieraden gesteund worden. Alles bij elkaar zijn eerlijke sieraden het perfecte duurzame cadeau.

Vorige Artikel Volgende Artikel