Wat zijn Fairtrade Sieraden?

Wat zijn Fairtrade Sieraden?

Wat zijn Fairtrade Sieraden?

Fairtrade sieraden zijn sieraden die gemaakt zijn volgens de Fairtrade-standaarden. De Fairtrade-standaarden zijn een set van regels die ervoor zorgen dat landbouwers en arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijk loon ontvangen en dat ze werken onder goede arbeidsomstandigheden.

Fairtrade sieraden zijn gemaakt van duurzame materialen en helpen bij de ontwikkeling van gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Bij het kopen van Fairtrade sieraden steun je deze gemeenschappen en help je hen om uit de armoede te komen.

Bij NoWa gaan we eigenlijk nog een stapje verder dan Fairtrade sieraden. Wij halen de grondstoffen helemaal niet meer uit de grond, maar recyclen oude telefoons om daar goud en zilver uit te halen. Waarom zouden we nog langer grondstoffen uit de grond halen als er tegenwoordig meer boven de grond (in e-waste) dan onder de grond zit? Lees hier meer over Urban Mining.

Zijn fairtrade sieraden ook duurzaam?

Ja, fairtrade sieraden zijn vaak ook duurzaam. 

Door het kopen van fairtrade sieraden steun je niet alleen de landbouwers en arbeiders die de sieraden maken, maar draag je ook bij aan een duurzame toekomst. Door te kiezen voor duurzame materialen en goede arbeidsomstandigheden, help je om de belasting op het milieu te verminderen en om ervoor te zorgen dat arbeiders kunnen blijven werken in een veilige en gezonde omgeving.

Vorige Artikel Volgende Artikel